Raggmunk


(Tasteline)

Idag ska jag ge mig in på att göra detta. Blev så sugen så ska prova. Receptet är enkelt och utan mjölk så kanske min mage fixar detta. På senare veckor har den varit ganska lugn. Skönt!

För 4 personer:

1 kg potatis(ar)
1 st ägg
1 msk mjöl
smör, och olja till stekning
salt och peppar

800 gram rimmat sidfläsk, i skivor
smör, och olja till stekning                

Tillagning

1. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan om det behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra.

2. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt, inte för länge för då blir det hårt och torrt. Börja stekningen med lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Håll fläsket varmt.

3. Bryn smör och lite fläskflott i en stor stekpanna, klicka ut smeten och platta till så tunt sommöjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor.

4. Servera rykande varmt med fläsket, rårörda lingon och eventuellt äppelkompott.                             

Se om detta blir gott!

Ha en underbar dag.

Puss o kram




Kommentarer
Postat av: tina

Raggmunk var länge sen, men det är ju fasligt gott! Tack för påminnelsen:-)

2010-09-12 @ 18:19:25
URL: http://www.pickipicki.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0