24/10-13

Gomorron där ute!

Idag är det 6 dagar kvar tills bf men det är ju bara en siffra. Att få längta efter något känns alltid så lång tid, spelar ingen roll om det handlar om månader, veckor, dagar, timmar, minuter, väntan och längtan är alltid så lång. Men snart är h*n här. Vid rätta tillfället och när den känner sig mogen men vi allihopa längtar nu.

Imorgon ska jag jobba min sista dag tänkte jag. Ska till jobbet och packa ihop mina saker och sen hem och bara vila nu inför kommande. Känns trist på ett sätt i hjärtat att lämna mina fina elever men jag är tillbaka. Fick ett mail av en elev idag att jag är den bästa personalen nånsin och det kändes så fint att höra i hjärtat. Bekräftelse är nåt vi måste ge ofta och det är synd att vi är för stolta för att berömma varandra i lagom mängd. Men vi skulle må mycket bättre av det än att bara ställa krav och lika någon hela tiden. va den du är och ge människor mer beröm!

Kram <3

Pepparsås

Hejsan!
 
Ingen bebis än. Så är det.
 
I måndags gjorde jag en ur god pepparsås som jag bara måste dela med mig. Åt de till kyckling som jag rullade med bacon, soltorkadetomater och salvia och hasselbackspotatis.
 
1/2-1  msk krossad peppar, svart-, rosé-, och grönpeppar (tog mer älskar pepparsmaken)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1 kött buljong/ 1 msk fond ev mer.
 

Gör så här…

1. Krossa pepparen i en mortel. Smält lite smör i en kastrull och fräs pepparen en kort stund.

2. Häll sedan i grädden, creme fraichen, tomatpurén och buljongtärningen.

3. Låt såsen sjuda tills den tjocknat lite.

 

Man kan ha det till fläskfile eller lyxigare helg mat men så jäkla gott!
 Lova att ni gör den?!

 

Ha en fin dag!

 

Kramar <3


9 dagar kvar

God förmiddag!

Hoppas ni mår bra. Själv sitter jag hemma och tar det lugnt. Det blåser lite granna för jag hör hur fläkten ovanför spisen låter då och då. Men är det, nu är hösten här.
I mamma gruppen har alla nu fått sina bebisar och två fick pojkar och tre fick flickor, nu är det bara jag kvar. Ska bli kul att träffa dem snart och få se alla underverken.

Hur mår ni? Själv jobbar jag fortfarande, lite skumt men mår bra förutom att man har sammandragningar och nu har tom förvärkarna satts igång ordentligt så vissa tider på dygnet är det som att ha mensvärk och då känns det som snart kommer man behöva åka in men då somnar jag och allt är som vanligt igen.

Önskar er en fin dag!

Kram <3

Tidningar

Igår kväll var jag på föräldrargrupp, jätte trevlig grupp med mysiga tjejer. Vi har alltid så mycket att prata om så tiden bara rinner iväg.

När jag kom hem så väntade det ett stort paket till mig med massa tidningar från en vän. Så gulligt, hon vill bota min rastlöshet. Gulligt!
Så nu ska jag krypa ner i soffan i väntan på att mina olivfrallor ska jäsas.

Ha en fin dag på er!

Kram min vän <3

Närmar sig

Go morron där ute!

Nu är det bara tre veckor kvar innan trollet kanske vill titta ut eller om den är sen eller om den är tidig. inget vi vet. Tack och lov är det en mysig bebis i magen och låter sin mamma sova på nätterna Köpte en sån här i helgen. (se nedan)

Se om de kan underlätta mina städningar och matlagningar så den kan sova där i.
Hoppas ni mår bra där ute. Vad händer hos er mina läsare?

ha en fin dag!

Kram <3

RSS 2.0