1 år sen



3 september är det ett år sen vi dejtade första gången på indiska restaurangen Karishma och på lördag är det 3 september. Tiden har gått så fort o jag är fortfarande kär i den mannen, han får mitt hjärta att slå dubbla volter o får mig o smälta av alla hans ord till mig! Jag älskar dig o önskar många många fler år med dig och bli gammal med dig! Kärlek till dig mitt hjärta...

Puss


Thailändsk nudelsallad

Jag har fastnat för Thailändsk nudelsallad.
Valfri nudlar vilket man gillar bäst, glas, ägg eller risnuddlar.
Koka dem enligt förpackningen.

Sedan hackar jag färsk koriander, salladslök, röd chili i små bitar, körsbärstomater i halvor, spenatsallad, sockerärtor. Igår hade jag inte spenat eller sockerärtor så valde bort det. saltade detta i en skål, pressade över en hel lime.
I nudlarna blandade jag i soya o ostronsås det blir super gott. Sen blandar du i alltihopa i en skål. Detta är en billig rätt. Ta röd paprika i om du vill istället.
Sedan stekte jag kyckling klubbor som jag köpte en färdig marinad som heter ingefära (gulpåse) klubborna kostar runt 25 kr. Detta är för 4 personer.

Man kan även ta fläskfärs som man steker i vitlök o salt o blandar ihop med salladen. Super gott!
Idag åt jag med lövbiff :)

Älskar denna rätten. Tror den blir super bra med ris istället för nudlar med.

Prova!

Koriandern kan man hitta i en asiatisk affär.
Bra bjud mat o detta kostar mindre än 100:- den ska ätas ljummen eller kall :)

Berätta om du provar den vad du tycker!


Kräftsoppa!

INGREDIENSER:

400 g Kavli Kräftost
2 dl crème frâiche
3-4 morötter
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
1 liter vatten

GÖR SÅ HÄR:

Skala och riv morötterna, bryn dem i smör i en kastrull. Strö över mjöl, häll i vatten och buljong. Koka i 5 minuter. Blanda ner Kavli Kräftost och crème frâiche. Låt det koka upp igen. Salta och peppra. Servera tillsammans med bröd.

Denna är såååååååååååå god! Fick prov smaka på maxi. Den här kommer jag o göra i höst då det är kallt o ruggit ute. Till de så serverade dem Quesadilla med ost o skinka som man steker på en stekpanna o sen skära upp i halvor eller tårtbitar! Rekommenderar starkt! :)


En blogg till

Glöm inte att följa mitt husblogg oxå..

http://doppingen.blogg.se

:)


RSS 2.0